top of page
Re:set Films #27: Good Night, and Good Luck
Re:set Films #27: Good Night, and Good Luck

wo 12 jul

|

de Werkplek

Re:set Films #27: Good Night, and Good Luck

Intro: Amir Nazar over Deep Democracy

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

12 jul 2023, 20:00 – 22:00

de Werkplek, Slijperweg 12A, 1032 KV Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Good Night, and Good Luck.

In de vroege jaren 1950 zorgde de dreiging van het communisme voor een sfeer van paranoia in de Verenigde Staten, en degene die deze angsten uitbuitte was Senator Joseph McCarthy uit Wisconsin. Echter, CBS-verslaggever Edward R. Murrow en zijn producer Fred W. Friendly besloten een standpunt in te nemen en McCarthy uit te dagen en hem te ontmaskeren als de angstzaaier die hij was. Hun acties hadden echter een grote persoonlijke tol voor beide mannen, maar ze bleven trouw aan hun overtuigingen en droegen bij aan de ondergang van een van de meest controversiële senatoren in de Amerikaanse geschiedenis.

Good Night, and Good Luck is een Amerikaanse film uit 2005 geschreven door George Clooney en Grant Heslov en tevens geregisseerd door Clooney.

De productie werd genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor beste film, beste regisseur, beste hoofdrolspeler (David Strathairn) en beste origineel scenario. Meer dan twintig andere prijzen werden de film daadwerkelijk toegekend, waaronder een European Film Award voor beste niet-Europese film, een Golden Trailer Award voor beste drama. Satellite Awards voor beste artdirection en beste scenario en een National Board of Review Award voor beste film.

Amir Nazar (1984) werkt als freelance trainer, facilitator en adviseur op het gebied van diversiteit en inclusie, creatief leiderschap en democratische vernieuwing.

Deep Democracy is een besluitvormingsproces dat inclusie en het horen van alle stemmen binnen een groep bevordert, verder dan traditionele meerderheidsregels. Het streeft naar consensus, waardeert diversiteit en moedigt actieve exploratie van tegenstrijdige standpunten aan om duurzame en inclusieve oplossingen te bereiken.

Re:set Film: Anders denken, anders doen: het is makkelijker gezegd dan gedaan. Re:set Films opent je ogen: door te inspireren met toegankelijke films en verhalen van game changers.  Re:set Films organiseert Re:set Filmavonden in Amsterdam, waarbij de universele kracht van film en mensen die het anders willen doen, centraal staat. De kick-off vond plaats op 10 oktober 2016 in Pakhuis de Zwijger. Daarna programmeerden we Re:set Filmavonden in Lab111, FC Hyena en het NewWerktheater in Amsterdam. Door de wereldwijde pandemie waren we tijdelijk gestopt, maar met hernieuwde energie kunnen we weer bijzondere filmavonden organiseren op onze eigen lokatie de Werkplek.

Tickets

  • Ik ben erbij ticket!

    Dit ticket, de drankjes en hapjes zijn kosteloos, maar we waarderen het als je tijdens de avond iets zou willen doneren volgens het 'Pay What You Like'-principe. Dit werkt heel simpel: scan gewoon een van de QR-codes (bijvoorbeeld bij de bar) en doneer wat je kunt missen. Op basis van vertrouwen kunnen we samen leuke bijeenkomsten organiseren.

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page